2017

 
2017 har ju, inte så oväntat, varit det bästa, mest omtumlande/spännande/glädjande/frusterande/lyckliga året någonsin då vi fått en ny familjemedlem och jag har fött ett barn, vårt barn, vår dotter, vår Millie ♥
Inga ord kan beskriva alla känslor det inneburit och fortfarande innebär men det som ändå beskriver det bäst är oändlig lycka och kärlek.
(På tal om att föda barn har jag ju inte publicerat min förlossningsberättelse, skulle det vara intressant?)

2017 har ju därmed fyllts av just Millie men jag ska ändå försöka göra en "kort" sammanfattning av året:
 
Januari
Vi vinkade av 2016 hemma hos oss med goda vänner och jag klämde mig i en gammal paljettklänning och blev en levande discokula.
Jag hade fått igenom graviditetspenningen och behövde bara jobba månaden ut.
Så det var väl mest jobb och vila den månaden.
 
Februari
Jag jobbade till den 9:e, då jag blev väldigt fint avtackad. Därefter bakade jag och började fylla upp frysen, förevigade magen (som man inte tyckte var så stor?!), vi firade Alla Hjärtans och jag blev överraskad med en såå fin babyshower.
 
Mars
Minis månad och beräknat BF (30/3).
Gick väl mest och väntade, piffade hemma, bakade ännu mer, hade två redan blivna mammor här på frukost, min bror och hans tjej kom hem från Thailand efter 5 månader där.
Vi drack kaffe och grillade korv i vårsolen på altanen..packade BB-väska.. och ja, väntade... men inga känningar alls, förns på självaste BF-dagen..
 
April
Mars avslutades och April började med en lååång latensfas, innan hon, den 2:a April, äntligen kom till oss.
På något sätt gick det ungefär som vi föreställt oss (förutom att vi fick åka till Värnamo då det var fullt på Ryhov), det jag inte var beredd på var att inte kunna sitta ordentligt på 10 dagar och att inte ens kunna ta en promenad.
Men - nu var hon äntligen här - vår älskade och efterlängtade Millie och hela månaden blev verkligen som en bubbla, fylld med nya känslor, massa besök och massa presenter. Utöver det påsk, A började jobba igen, vår och korta barnvagnspromenader, då det inte var så poppis hos M där i början.
 
 
Maj
Ja, bebisbubblan fortsatte, besöken likaså.
Milliemus fyllde 1 månad.
Jag gav mig iväg själv med bil & vagn och hängde med vänner. Minns att jag var så nervös då och jag var inte alls bekväm i allt det nya utan det tog nog ett ganska bra tag till innan jag kände mig helt trygg.
Vi firade farmor som fyllde år, hängde mycket ute och jag firade min första mors dag.
 
 
Juni
I Juni händer det alltid mycket och i år var inget undantag. Möhippa som jag & M var med på frukosten på iaf, midsommarfirande hos oss, hela familjens födelsedagar då jag i år blev 30 och pappa 60.
Nationaldagsfika hos J & och Millie fick följa med mig till frissan hehe..
A friade igen och vi bestämde att det blir bröllop 2018.
 
 
 
 Juli
I slutet på månaden gick A på semester. 
Vi gjorde lite småutflykter, åkte till Falkenberg och bara försökte njuta.
 
 
Augusti
Månaden började i mitt sommarparadis, följt av bröllop då våra gemensamma vänner sa JA till varann. Millie fick hänga med hela dagen och somnade tillslut på kvällen så vi kunde dansa loss lite tillsammans.
Millie började ogilla vagnen igen så vi invigde sittdelen och det blev succé.
Byggde ut altanen med lounge och började måla om huset gjorde vi nog nu också.
 
 
September
Vi postade våra Save The Dates, firade 4 år, hängde massvis på vår nya altandel och njöt av en härlig höst.
 
Oktober
Millie blev 6 månader. Vi fortsatte njuta av hösten. Jag har verkligen njutit. Vi har haft som rutin hela hösten att gå promenad vid Millies första sovpass, vilket varit lagom till soluppgången och nu har jag verkligen känt att mammalivet varit så fluffigt och härligt som man föreställt sig.
Annars hängt med vänner, varit i Linköping och hälsat på kusin och provat brudklänning, frissan..
 
November
Fortsatt njuta av vad jag skulle kalla höst, målat sovrummet, firat Fars dag, firat Papis fru, bakat tårta, julfotat Millie, välkomnat en ny prinsessa till världen samma dag som en annan prinsessa blev 1.
Börjat julstöka och provat lite mer brudklänning..
 
 
December
Haft lite ångest för hur snabbt tiden går.
Blev superöverraskad och bortskämd på vår förlovningsdag, varit i Göteborg och provat brudklänning igen, julpyntat, bakat, adventsfikat, åkt pulka, klätt granen, firat jul - Millies första jul.
Bytt sovrum, flyttat in Millie i sitt rum, tagit tag i nattamnings-avvänjning ..
 
 
Det var väl det hela i stora drag och jag tappade som vanligt lugnet efter halva inlägget eftersom det tar sån jädra tid hehe.
Året är ju faktiskt inte slut än och vi ska fira av det ikväll hos goda vänner.
Aldrig känt mig så oförberedd - har inte ens duschat än och efterrätten är knappt klar hehe.
Kanske är det så att jag inte riktigt vill att 2017 ska ta slut.
2018 kommer inte på långa vägar slå 2017, men vi har ju faktiskt ett bröllop att planera och se fram emot och vi får fortsätta njuta av vår underbara lilla tjej och fira hennes 1-års dag.
Att 2018 även innebär slut på mammaledighet och att jag ska börja jobba igen väljer jag att inte tänka på riktigt än dock.
Men först - ska vi avsluta 2017 som sagt och jag måste pallra mig in i en dusch.
 
Så, med det sagt - GOTT NYTT ÅR allihop ♥