Helgfika.

 
Hittade det här receptet på Jennys matblogg  och testade det till veckans gäster.
Jag justerade receptet lite och gjorde två mindre "tårtor" istället, varav en glutenfri på glutenfria digestivekex.
Himla smidigt recept med en liten bebis hemma och, enligt mig, väldigt gott.
 
Här är orginalreceptet:

1/2 pkt digestive
60-75 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400 g mjölkchoklad eller mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt
 
Serveras med lättvispad grädde
 
Gör såhär:
• Mixa digestivekexen och rör ihop med smält smör. Fördela ut i en springform, 24 cm i diameter.
• Ställ kallt 20 min.
• Bred ut den karamelliserade mjölken över kexbottnen. Ställ i kylen medans du gör tryffeltäcket.
• Sjud upp grädden i en kastrull, dra av plattan och rör i den finhackade chokladen tills allt har smällt.
• Fördela tryffeln över pajen och strö över lite flingsalt.
• Ställ kallt så chokladen stelnar. 
 
Servera med lättvispad grädde.
#1 / / Maria :

Mycket gott! Tack för att du orkar göra fika jag kan äta ❤

Svar: Såklart ❤
pauliinet.blogg.se